شيريني پزي در يزد سابقه اي طولاني دارد. گفته مي شود بهترين شيرينيهاي دنيا در يزد پخته مي شود.
به گزارش سرويس ميراث فرهنگي و گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)-منطقه يزد، شهرستان یزد که موضوع خاص این تحقیق میباشد، به علت قرار گرفتن در کمربند خشک جهانی، دارای زمستانهای سرد و نسبتا مرطوب و تابستانهای گرم و طولانی و خشک است از سنت غذایی خاصی پیروی کرده و تابستان گرم، خشک و طولانی را با انواع آشها و زمستان سرد را با غذاهای شیرین و شیرینیجات معروف خود سپری میکند.
انواع شیرینی؛ باقلوا(لوز پسته، لوز بادامی یا بیدمشک، لوز نارگیلی، لوز مخلوط دورنگ)، لوز ترحیمی، کیک یزدی، کیک تختهای، حاجی بادام، نان برنجی، نان پنجرهای، نقل یزدی، قطاب، پشمک، آبنبات مغزی، سوهان آردی،سوهان خانی، نان نارگیلی، نان منقا و باقلوا شامی که به دلیل نیاز داشتن مقدار زیادی هل و گلاب و شربت تولید آن مقرون به صرفه نیست.
گفتني است، باقلوا معروف ترين شيريني يزد مي باشد.
+ نوشته شده در دوشنبه بیست و پنجم آذر ۱۳۸۷ ساعت 7:45 توسط مدير خبر
|